Velkommen til BOGBY9520

 

 

Arrangementer i marts og april

 
Traditionen tro har vi også dette forår en masse arrangementer i BOGBY9520. I første omgang har du her en omtale af arrangementerne i marts og april, men vi planlægger flere spændende foredrag i maj – mere om det i et senere nyhedsbrev. Husk at sætte kryds i kalenderen. Med undtagelse af foredraget om Herman Bang 9. marts er der gratis adgang.

Lørdag 9. marts kl. 13-17
 
En tour de force gennem Herman Bangs Forfatterskab
v/Prof. emeritus i nordisk sprog og litteratur, Aarhus Universitet, Peer E. Sørensen.
 
En gennemgang af forfatterskabet fra dets ulykkelige begyndelse med  ”Håbløse Slægter” med efterfølgende dom for pornografi, over hans impressionistiske hovedværker ”Ved Vejen”, ”Stuk”, ”Ludvigsbakke” og ”Sommerglæder” til de sidste fortvivlede romaner fra begyndelsen af det 20. århundrede, ”Michael” og ”De uden fædreland”.
Forfatterskabet skildres ud fra tematiske enheder: Bangs dyrkelse af det moderne (forfatteren som dekadent, homoseksuel, nervemenneske), hans selvfremstillinger, de stille eksistenser og hans beskrivelse af eksilet. Det betyder at foredraget vil følge tre spor: Et der handler om egenarten i Bangs tekster, hans impressionisme og hans romaneksperimenter, et historisk der placerer hans forfatterskab i centrum af det moderne liv, og endelig et personligt spor der viser hvordan han hele tiden bruger og ændrer egne oplevelser og erfaringer når han skriver.
 
Pris: kr. 150 (inkl. kaffe og kage) Billetter fås på www.himmerlandsbilletten.dk
    Arrangør: Midthimmerlands Folkeuniversitet og Herman Bang Selskabet

 
Torsdag 14. marts kl. 19.00
Tæt på det gådefulde Himmerland
Antropolog Ulf Tophøj fortæller om Himmerland – et af de mærkeligste områder i Danmark med en ældgammel historie. Foredraget vil med udgangspunkt i de gamle veje fortælle om landsdelen fra de fjerneste tider. Vi vil høre om bopladser og helligsteder: Ertebølle, Kongens Thisted, Odins Hylle, Nihøje og Lundby Hede. Vi vil høre den dramatiske beretning om kimbrerne, der fik Romerriget til at ryste. Vi vil høre om den store tomhed der bredte sig i jernalderen, hederne der voksede, og om hvad stednavnene kan fortælle. - I Himmerland er der flere gåder end der er svar.
Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 28. marts kl. 19.00
Solister og akkompagnatører – musikalske lækkerier fra BOGBY9520s samling af gamle 78’ere
Kai Bylling fortæller, at Inspirationen til temaet kommer fra uventet kant. Alle kender Osvald Helmuths mesterlige revyvisefortolkninger, men bagkvinden, Inger Christrup, har en væsentlig del i succesen. I jazzen er der flere eksempler på fordeling af rollerne, f.eks. Svend Asmussen og Ulrik Neuman, hvis samarbejde sommetider er så tæt, at man kan blive i tvivl om rollefordelingen. Andre eksempler er jazzbassisterne, hvor bassens rolle ”basalt” set er akkompagnatørens. Her brød vores egen NHØP ud af rollen og blev et forbillede for en helt ny dynamisk stil med bassen som melodiinstrument.
Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

Onsdag 3. april kl. 19.00
Peter Duetoft – en aften om de grundlæggende værdier
Hvad blev der egentlig af vore grundlæggende værdier? Dag efter dag bliver de trådt under fode: På Facebook, i omgangstone og i vurderingen af andre mennesker. Men kan vi leve uden? Er alt lige godt – eller bliver det så bare ligegyldigt? Vi taler meget om det fysiske klima – men hvad med det åndelige? Dette er nogle af aftenens emner, som Peter Duetoft fortæller om. Livet er som en bog fyldt med fortællinger. Aftenen bliver præget af alvor, humor og livsglæde. Men vi bliver måske også lidt provokerede, når vi hører hans beskrivelse af nutidens Danmark - og det kan jo være ganske sundt...!
Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 11. april kl. 19.00
Hasselnødder – noget af en nød at knække
 
Nøddeavler Mabel Caroline Nielsen fortæller om hasselnødder, deres dyrkning og anvendelse.
Der findes ikke én bog om dyrkning af hassel, så Mabel Caroline Nielsen har måttet sammenstykke sin viden fra mange gamle bøger og ikke mindst ved egne erfaringer i hasselnøddeplantagen ved Hals. Køkkenmøddinger fra stenalderen viser at hasselnødder har været brugt i husholdningen langt tilbage i tiden. Dyrkningen foregår uden sprøjtegifte, så det er en meget klimavenlig produktion – og dertil kommer at hasselnødder er fyldt med protein og har en fantastisk smag.
Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20

Torsdag 9. maj kl. 19.00

En regn af ord – 9000Ord og Forfatterværkstedet inviterer  

En spændende aften, hvor ordet i alt dets mangfoldighed er omdrejningspunktet. Forfatterværkstedet fra Skørping og 9000Ord fra Aalborg er gået sammen om dette arrangement, hvor du kan møde en lang række forfattere: Lise Andersen, Steen Byrdal, Lissen Røtkjær, Gitte Paracha Thorhauge, Ellen Schmidt, Mette Gregersen, Sandra O’Brien Kirk, Ingeborg Sebbelin m.fl.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

Webshop fra e-hjemmeside.dk