Velkommen til BOGBY9520

 

 

 

BOGBY9520

Kommende Arrangementer i Bogby-Butikken

BOGBY9520 foråret 2020

 

►►► BOGBY9520 holder lukket hele april måned.

Som konsekvens af faren for spredning af Coronavirus/covid-19 og myndighedernes henstillinger, har BOGBY9520s bestyrelse valgt at holde Bogby-Butikkerne Jyllandsgade 5B og 5C samt afdelingen i St. Brøndum lukket indtil videre hele april måned med. Alt efter hvordan situationen udvikler sig, kan der blive tale om også at forlænge denne periode. Følg med på vores hjemmeside www.bogby9520.dk.   

►►► Aflysning af arrangementer i BOGBY9520

Ligeledes som konsekvens af faren for spredning af Coronavirus/covid-19 og myndighedernes henstillinger om bl.a. at holde afstand og tage ansvar, har vi besluttet at aflyse alle arrangementer i april måned. Arrangementerne vil så vidt muligt blive gennemført på et senere tidspunkt.

 

Torsdag 7. maj kl. 19.00

Historien om Hvidsten Kro og Hvidstengruppen

►►►

Nogle af de første nedkastninger af våben og sprængstof til den danske modstandsbevægelse fandt sted i Allestrupgård Plantage, hvor Hvidstengruppen stod for modtagelsen. Aktive i kampen mod besættelsesmagten var ikke mindst Marius Fiil og hans familie på Hvidsten Kro, der blev afsløret og anholdt i marts 1944. Lokalhistoriker Hans Nejsum fra Hvidsten fortæller historien om kroen, ægteparret Gudrun og Marius Fiil og Hvidstengruppen, der kom til at spille en central rolle i den danske modstandskamp i 1943-44. Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20. 

 

 

Torsdag 14. maj kl. 19.00

Mord på menuen – og det i bedste Agatha Christie-stil

►►►

Forfatteren Pia Grandjean Odderskov fra Mors betegner sig selv som noget af en historienørd, og forfatterskabet tæller da også flere historiske romaner. Med sin nye roman ”Glemmer du …” kaster hun sig over krimigenren. Handlingen foregår i halvtredsernes Danmark, hvor hovedpersonen Bertha kaster sig ud i opklaringen af et mord under et besøg hos søsteren, der er bosat i Himmerland. Inden Bertha får set sig om, befinder hun sig i begivenhedernes

centrum, der trækker uhyggelige tråde tilbage til besættelsestiden. Et mord bliver pludselig til to. En aften i uhyggens og spændingens tegn. Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.  

 

Torsdag 28. maj kl. 19.00

Operahuset på heden v/Erik Juul Clausen

►►►

Erik Juul Clausen er født i 1927 i Toftum nær Daugbjerg Kalkgruber og vokset op på Østergård i Sdr. Resen. I to år havde han daglig udsigt til ”Operahuset”, kæmpebunkeren på ”Flugfeld Karup”, Nordeuropas største krigsflyveplads under 2.verdenskrig. Hans oplevelser under krigen danner baggrund for de 3 romaner om besættelsestiden, som han vil fortælle om i sit foredrag. ”Operahuset på heden”, ”Spillemandens krig” og ”Høst 1943”. De omhandler alle besættelsen, hverdagslivet på landet og modstandskampen. Clausen er journalist med en sideløbende forfatterkarriere. Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

Alle arrangementer foregår i Bogby-Butikken, Jyllandsgade 5C i Skørping

 

 

Åbningstider:

Jyllandsgade 5b og 5c

Torsdag og fredag kl. 14-17

Lørdag og søndag kl. 10-13

 

Askildrupvej 23, St. Brøndum

Torsdag kl. 14-17 eller efter aftale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webshop fra e-hjemmeside.dk