Velkommen til BOGBY9520

 

 

BOGBY9520

Arrangementer i Bogby-Butikken

Efteråret 2019

 

 

 

Kære medlem af BOGBY9520

 

Her har du en oversigt over arrangementer i Bogby-Butikken i september og oktober. November og december følger i et senere nyhedsbrev. Og vi byder som sædvanlig på lidt af hvert.

 

Gå ikke glip af de mange oplevelser – SÆT ALLEREDE NU KRYDS I KALENDEREN.

 

 

 

Torsdag 12. september kl. 18.00 (Bemærk tidspunkt).

TRAVETUR – Gerding Bakker, Lindenborg Å og gamle hulveje     

►►►

Rold Skov og Rebild Bakker byder på et utal at spændende vandreture – og hver har vi vores favorit. Sådan er det også for Karsten Vestergaard, der er vores guide på denne aftentur, der går til de mindre kendte Gerding Bakker. Med Gerding Kirke som udgangspunkt går turen nordpå til Gravlev Ådal, gennem Gerding Bakker og videre ad smalle stier til Trehøje i nærheden af Rise. Turen tilbage går ad en gammel hulvej. Turen går gennem kuperet terræn. Husk godt fodtøj og tøj alt efter vejret.    

Mødested: Gerding Kirke, Sct. Jørgensvej 5, 9520 Skørping 

Der serveres kaffe og hjemmebag i det fri til kr. 20. 

 

 

Lørdag 14. september kl. 10-15.

STATIONSBYMARKED PÅ TORVET.

 

►►►

For at fejre Skørpings 150 års jubilæum som stationsby har BOGBY9520 i samarbejde med Skørping Erhvervsforening, Skørping Borgerforening og Skørping Marionetteater arrangeret et stort STATIONSBYMARKED på Torvet i Skørping. Det er tænkt som dels gourmetfødevaremarked og dels kunsthåndværkermarked med masser af boder, tombola, gadeteater v/ Skørping Marionetteater, musik og gøgl samt servering af fadøl. Går det godt har vi forestillet os månedlige torvemarkeder i sommermånederne i 2020 og måske årene fremover.

Det er stadig muligt at melde sig som deltager på 40 41 55 30

Vi gentager succesen fra sidste år!

Lørdag d. 14. og søndag d. 15. september kl. 10-15

►►►

Skørping går lop-amok 
Ryd op i skuffer, skabe, skure og på loftet for at gå lop-amok i hele Skørping lørdag den 14. og søndag 15. september begge dage kl. 10-15.

Vi har alle en masse ting stående, som vi ikke bruger, men som andre måske kan få glæde af og så kan der endda tjenes lidt på det, der bare står og fylder. Gå derfor allerede nu i gang med at rydde ud, så du har parat til ”Skørping går lop-amok”.

Idéen er at du i din egen carport, garage, pavillon eller lignende laver dit eget loppemarked. Du kan også gå sammen med naboen, genboen eller hele vejen. I weekenden den 14.-15. september afholder vi så et stort Skørping-loppemarked, hvor man kan gå fra hus til hus og fra gade til gade for at gøre en god handel. Ud over de gode loppefund er det også en god måde at komme til at lære byen bedre at kende og ikke mindst de mennesker, som vi bor hæk om hæk med. Få ryddet op og få samtidig en masse nye oplevelser. Gør det også meget gerne til nogle hyggelige dage ved at have kaffe på kanden og måske lidt hjemmebag.

Tilmelding foregår i Bogby-Butikken, Jyllandsgade 5C   

Vi håber at rigtig mange er med på idéen, så vi måske kan gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed. Initiativtager til Skørping går lop-amok er BOGBY9520, Jyllandsgade 5C (tidligere Skørping Boghandel), hvor du også skal tilmelde dig – og det er ganske nemt. Du skal blot udfylde en seddel med navn, adresse samt nogle få ord om det du har til salg på din adresse. I BOGBY9520 plotter vi de mange adresser ind på et bykort, så man kan se, hvor i Skørping man har valgt at gå lop-amok. Det koster kr. 25 at være med. Pengene går bl.a. til at lave et bykort med ”lop-amok-adresser”, der udleveres i Bogby-Butikken. Læs mere på www.bogby9520.dk.

 

Sidste frist for tilmelding er søndag, den 8. september kl. 13.

 

Ta’ nu fat, få ryddet op og få jer tilmeldt til Skørping går lop-amok! 

Arrangører: BOGBY9520 og Skørping Borgerforening.

 

Herman Bang Dag med byvandring, film og teater

Lørdag 21. september 2019 kl. 10.00-17.15

►►►

Forfatteren Herman Bang var i slutningen af 1800-tallet gæst på Stationsbyen Skørpings sommerpensionater. Her skrev han bl.a. romanen ”Ludvigsbakke” og blev inspireret til at skrive romanklassikeren ”Ved Vejen”. For bl.a. at sætte større fokus på den verdensberømte forfatters tilknytning til Skørping blev Herman Bang Selskabet stiftet i september 2018. Lørdag den 21. september afholdes en hel Herman Bang Dag med byvandring, teater og film.

Program

Kl. 10.00-12.00 

Byvandring i Herman Bangs fodspor og undervejs smagsprøver fra forfatterens romaner, noveller og artikler. Henrik Bugge Mortensen guider rundt i stationsbyen til steder, hvor Herman Bang har tilknytning, og Forfatterværkstedet står for oplæsningen. 

Kl. 12.00-13.00 

Frokost på KulturStationen

Kl. 13.00-15.00

”Ved Vejen” - Dramatiseret fortælling v/skuespiller Inger Marie Madsen (Kinorevuen) 

Et gribende portræt af en stilfærdig og ømhedstørstende stationsforstanderfrue og alle de mennesker, som færdes i og omkring stationen i den lille jyske by, tegnet knivskarpt og med stor humor og menneskekundskab af Herman Bang.

”Ved Vejen” er en klassiker i dansk litteratur. Herman Bang blev inspireret til denne historie på en af sine oplæsningsturneer i Nordjylland. Han var på vej fra et sted til et andet. Toget kørte langsomt og holdt hvert femte minut. Da er det at han ser dette blege kvindeansigt i et vindue i den lille stationsbygning. Hun stirrer sørgmodigt ud imellem eksotiske blomster i vinduet. Ansigtet blev ved med at opsøge ham, han kunne ikke blive det kvit.

(Pause på 15 min. efter 1. del, der har en varighed på ca. en time) I pausen serveres et glas vin.

 

Kl. 15.00-15.45

Kaffe og hjemmebag

Kl. 15.45-17.15 

Filmen ”Sommerglæder” i Kinorevuen.

 

I 1902 skrev Herman Bang romanen ”Sommerglæder”, der er en humoristisk, satirisk og lidt ondskabsfuld skildring af kystbyen Sæby og ikke mindst Clasens Hotel, som i Herman Bangs version blev til Brasens Hotel. ”Sommerglæder”, der blev en sand bestseller for Herman Bang blev filmatiseret i 1940. Filmen er instrueret af Sven Methling og på rollelisten er bl.a. Ellen Gottschalch, Rasmus Christiansen, Helge Kjærulff-Schmidt, Elith Foss og Johannes Meyer.  Filmen indledes med kort introduktion.   

 

Pris for hele dagen inkl. let frokost, kaffe og hjemmebag samt drikkevarer kr. 175. 

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk

 

Arrangører: Herman Bang Selskabet, BOGBY9520, Skørping-Fræer Pastorat, Rebild Bibliotekerne.

 

 

Torsdag 26. september kl. 17.00 – 19.00 (NB!)

EN REJSE MED DEN TRANSSIBIRISKE JERNBANE.

►►►

 

Tag med forfatteren Susan Skovborg Roed med den transsibiriske jernbane. Susan fortæller om sin digtsamling MANDARINÆNDERNES LAND - SIBIRISKE DIGTE og læser op fra den, Vi kører gennem bjerge og skove, langs floder og søer.  I centrum står den hellige Baikal-sø midt i den vældige taiga, shamanernes skov. Vi møder Dostojevskij, Rachel og Israel Rachlin, Rane Willerslev, lokale russere, mongoler og meget andet.

Susan er 69 år, filosof og forfatter til en lang række bøger. Hun er et kendt navn i Skørping, hvor hun har holdt mange foredrag, og hvor hun boede 2006-2012.

 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20 (Bemærk tidspunktet!)

 

Torsdag den 10. oktober kl. 19.00

DE MYSTISKE VIKINGEBORGE

De farverige historier om vikingerne, der drog ud for at erobre verden for omkring 1.000 år siden er mange. Ikke mindst tv-serier som ”Game of Thrones” har verden rundt skabt stor opmærksomhed om vikingetiden. I Danmark er der i dag 5 kendte ringborge: Aggersborg, Fyrkat, Nonnebakken, Trelleborg og Borgring ved Køge, som blev opdaget i 2014.  Det store spørgsmål er stadig, hvem byggede disse anlæg og hvorfor? Helge Gårn fra Ravnkilde har i mange år interesseret sig for sig borgene og de teorier, som forskellige historikere har præsenteret. Der er nemlig langt fra enighed om, hvilken rolle ringborgene spillede i datidens Danmark. 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

Torsdag den 24. oktober kl. 19.00

Kai Bylling spiller og fortæller om evergreens og jazz.

 

►►►

Det siges at mange melodier i Swingmusikken tager udgangspunkt i Evergreens og dermed i popmelodier. Omvendt er blåstemplingen som Evergreen, bl.a. afhængig af at nogen har jazzificeret den pågældende melodi. Nåh, ja, selv Johan Sebastian Bach er blevet udsat for samme proces og bedømmelsen af resultatet går fra forfærdelse til nik og fod-vip.

I Katakomberne under Bogby9520 i Skørping ligger de gamle 78'ere og venter. Kai har været på opdagelse i hvælvingerne. Som sædvanlig er der dukket jazzplader op, der bare SKAL spilles, fordi de er gode…!

 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20  

Webshop fra e-hjemmeside.dk