Velkommen til BOGBY9520

 

 

 

BOGBY9520

Kommende Arrangementer i Bogby-Butikken

  

Torsdag den 24. oktober kl. 19.00

Kai Bylling spiller og fortæller om evergreens og jazz.

►►►

Det siges at mange melodier i Swingmusikken tager udgangspunkt i Evergreens og dermed i popmelodier. Omvendt er blåstemplingen som Evergreen, bl.a. afhængig af at nogen har jazzificeret den pågældende melodi. Nåh, ja, selv Johan Sebastian Bach er blevet udsat for samme proces og bedømmelsen af resultatet går fra forfærdelse til nik og fod-vip.

I Katakomberne under Bogby9520 i Skørping ligger de gamle 78'ere og venter. Kai har været på opdagelse i hvælvingerne. Som sædvanlig er der dukket jazzplader op, der bare SKAL spilles, fordi de er gode…!

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20  

 

Torsdag 14. november kl. 19

Foredrag om forfatteren Birthe Arnbak

►►►

Birthe Arnbak debuterede som 19-årig lige efter krigen. Hun skrev digte gennem hele livet til sin død i 2007. Digtene afspejler livets skiftende mørke og lys. Hendes sprog afklares mere og mere frem til de sidste ordknappe digte, der rummer et langt livs erfaring. Birthe Arnbak boede de sidste år i Skørping. Eventyr, sansning af landskab og vejr, kærlighedens sorger og glæder, det er hovedelementer i Birthe Arnbaks digte, som hendes søn, Paul Arnbak, vil fortælle om. Paul Arnbak er tidligere sognepræst i Oue og Valsgaard, fortæller og foredragsholder. Bor i Stinesminde ved Mariager fjord.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

Torsdag den 21. november kl. 19.00

Tyge Hvass fortæller om sin far, den navnkundige skovrider Jens Hvass

►►►

Udgangspunktet er skovridergården Mosskovgård gennem 25 år. Her fostrede skovrider Jens Hvass fra 1940 et hav af idéer. Han klængede frø til de danske skove, anlagde Hvassø, åbnede de danske skove op for alle, påbegyndte eksport af pyntegrønt, sendte bøgegrene til Norge i forbindelse med den norske nationaldag 17. maj, fik Skovtårnet opført, tog aktivt del i de årlige Rebildfester og arrangerede et utal af spejderlejre: 5 jamboretter og kæmpe divisionsturneringer. Tyge Hvass fortæller også, hvordan Jens Hvassvar som far og privatmenneske. Foredraget krydres med billeder fra familiealbummet.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

Torsdag 28. november kl. 19

Forfatteraften med Louise Juhl Dalsgaard

►►►

Forfatter Louise Juhl Dalsgaard besøger BOGBY9520 til en aften med oplæsning og snak omkring, hvad arbejdet som fuldtidsforfatter indebærer: Hvor finder man inspiration? Hvordan når man fra idé til værk? Og hvor går man hen, hvis man går i stå i skriveprocessen? Louise Juhl Dalsgaard har udgivet bøger siden 2011. Senest to romaner ”Dét der og dét der” om en anoreksiramt kvindes vej tilbage til sig selv, og romanen ”Alle dage tilbage”, der udkom i juni i år, og som handler om, hvad man stiller op med sit liv, når det eneste, der er tilbage, er at dø? Bogen følger en ældre terminalt syg kvindes sidste måneder, og er en skånselsløs men også omsorgsfuld fortælling om angst, håb, sorg og ikke mindst om glæden - trods alt.

Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål, både til forfatterens udgivelser og til de mange spørgsmål, der knytter sig til at være skrivende.

 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

Arrangementet med Louise Juhl Dalsgaard har fået støtte fra Statens Kunstfond.

 

Søndag 15. december kl. 10-17

Jul i Skørping – for børn og vokse

►►►

Traditionen tro skal der rigtig julehygges i Skørping. BOGBY9520 og Skørping Erhvervsforening er i år gået sammen om at arrangere en hyggelig julesøndag for både store og små. Byens butikker holder åben, så benyt dagen til lokale julegaveindkøb.

Kl. 10 BOGBY9520 åbner. Butikkerne bugner af gode og billige julegaveidéer.

Kl. 12 Juleklip i BOGBY9520. Benthe Handberg inspirerer til unik julepynt, hvor gamle udtjente bøger får nyt liv. Her kan både børn og vokse være med. Vi har sakse, papir og lim parat til alle.

Kl. 14 Julemanden ankommer til Torvet i Skørping i selskab med Skørping Rideklub. Han uddeler slikposer til alle børn. Spillemændene spiller op til dans omkring det store juletræ og fortsætter til BOGBY9520, hvor der bydes på gløgg, saftevand og æbleskiver.

Kl. 15 Film i Kinorevuen (for børn og deres forældre)  

.

Webshop fra e-hjemmeside.dk