Velkommen til BOGBY9520

 

 

 

Arrangementer i Bogby-Butikken

Foråret 2018

 

 

Kære medlem af BOGBY9520

 

Her har du en oversigt over arrangementer i Bogby-Butikken i foråret 2018. Og vi byder som sædvanlig på lidt af hvert.

 

Gå ikke glip af de mange oplevelser – SÆT ALLEREDE NU KRYDS I KALENDEREN.

 

Alle arrangementerne foregår i Bogby-Butikken, Jyllandsgade 11 i Skørping. (Eneste udtagelse er arrangementet 24. januar, der foregår i Salonen på KulturStationen).    

 

Der er gratis adgang til alle arrangementer, men vi ser naturligvis gerne, at du støtter Foreningen BOGBY9520 ved at tegne et medlemskab – det koster kun 100 kr. årligt. Beløbet kan betales i Bogby-Butikken eller på kontonr. 9812-2071720007 (Husk i den forbindelse at opgive fulde navn, adresse og meget gerne e-mail, hvis du vil have tilsendt BOGBY9520 nyhedsbrev). Programmet finder du også på vores hjemmeside www.bogby9520.dk

 

 

Torsdag 18. januar kl. 19.00

Sceneskift – fra storbyens ”socialist-ghetto” til præst på landet!  

►►►

Sognepræst i St. Brøndum-Siem-Torup sogne samt Brorstrup-Ravnkilde sogne Therese Strand Nielsen vil fortælle om det at være præst på landet. Ovenikøbet i en 2 x 50 % stilling i små landsogne. Det har virkelig været et sceneskift. Therese er opvokset i ”socialist-ghettoen” Albertslund og i en familie og et miljø med stor afstand til folkekirken. Alene det at beslutte sig for at blive præst var et stort skridt og så ovenikøbet søge stilling her i den landlige Rebild Kommune… ja, det er vi spændte på at høre om.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20

 

Onsdag 24. januar kl. 19.00

Invitation til idéaften om Skørping Stationsby 150 år

►►►

I efteråret tog BOGBY9520 initiativ til et møde, hvor emnet var ”Hvordan fejrer vi Skørping Stationsbys 150-års jubilæum i 2019?”. Der var et stort fremmøde – både foreninger og enkeltpersoner bød ind med et væld af gode idéer til hvordan vi markerer jubilæet. Der blev i den forbindelse nedsat en gruppe, der har arbejdet videre med nogle af de mange forslag, men vi skal have mange flere af byens og omegnens foreninger og initiativrige folk til at være med. Derfor indbyder vi til idéaften i Salonen på KulturStationen. I arbejdsgruppen er bl.a. Borgerforeningen, BOGBY9520 og Skørping Lokalhistorisk Arkiv.             

 

Torsdag 8. februar kl. 19.00

Historien bag ”Flyverstenen”

►►►

Egnen omkring Rold Skov er fyldt med minder fra anden verdenskrig. I Torstedlund Skov står ”Flyverstenen” som et markant minde om et dramatisk flystyrt, der fandt sted den 20. april 1945. Efter en mission over Skagerrak, hvor målet var tyske ubåde, styrtede flyet og dets 11 mand store besætning ned i Rold Skov. Niels Nørgaard Nielsen, der i mange år har samlet materiale om hændelsen og skrevet bogen ”Historien bag Flyverstenen”, giver os et spændende indblik i styrtet, der fandt sted blot 14-dage dage før befrielsen.   

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

Torsdag 15. februar kl. 19.00

De frivilliges aften

►►►

De mange frivillige er selve kernen i Foreningen BOGBY9520s høje aktivitetsniveau. Det er ikke mindst de frivillige, der passer Bogby-Butikken og er med til at sprede budskabet om stedet, som et hyggeligt mødested for alle aldersgrupper. Vi starter året med en aften for de frivillige, der arbejder i Bogbutikken. Over lidt ost og et glas rødvin vil vi snakke om hverdagen i butikken og sammen måske få nye ideer til, hvordan vi kan gøre BOGBY endnu mere indbydende. Mød op og lad os få en rigtig spændende og hyggelig aften. Kunne du tænke dig at blive frivillig i BOGBY9520, er du meget velkommen. Tilmelding nødvendig. bogby9520@gmail.com eller i Butikken senest søndag d. 11. februar.

 

Torsdag 22. februar kl. 14.00-17.00

Skattejagt og ordleg i BOGBY9520 - for børn, forældre og bedsteforældre

►►►

Torsdag eftermiddag i vinterferien står i børnenes tegn i BOGBY9520, men deres forældre og bedsteforældre er også inviteret til at lege med, når vi bl.a. skal på skattejagt i og omkring Bogby-Butikken. Der vil også være oplæsning, leg med ord og bøger samt en gættekonkurrence om personer fra kendte børnebøger. En rigtig legeeftermiddag for både store og små, men mest for de små!

Der serveres tryllesaft, kaffe og eventyrkage til kr. 20.

 

 

Torsdag 22. februar kl. 19.00

Ernst Trillingsgaard – Kulturkøbmanden fra Jegindø

►►►

I 2017 valgte Ernst Trillingsgaard at gå på pension efter 32 år som direktør for Aalborg Kongres- og Kulturcenter, hvor han igennem årene har præsenteret nordjyderne for et utal af verdensnavne – alt lige fra berømte balletensembler til internationale popstjerner. Denne aften fortæller Ernst Trillingsgaard om de mange spændende år i kulturlivets tjeneste. Vi skal også en tur forbi Jegindø, hvor han blev født i 1940 og i 1988 stiftede Jegindø Museum. Vi har også hørt en lille fugle synge om, at Ernst Trillingsgaard er glad for litteratur, så Bogby-Butikken må være det perfekte sted for et spændende foredrag.         

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20

 

Torsdag 8. marts kl. 19.00

BOGBY9520 Generalforsamling

►►►

Den årlige generalforsamling er en hyggelig aften i Bogby-Butikken, hvor vi samler op at det der skete i 2017 – og det var ikke så lidt. Vi kigger også frem og orienterer om nogle af de idéer og tiltag, som vi arbejder med. Der er naturligvis også valg til bestyrelsen. Deltagelse i valget kræver, at man er medlem af Foreningen BOGBY9520. Der vil også være rig lejlighed til at komme med ris og ros. Vi planlægger også et spændende indslag, men mere om det senere.     

Der serveres kaffe og hjemmebag.   

 

Torsdag 15. marts kl. 19.00

Thøger Larsens ærefrygt for naturen

►►► 

Thøger Larsen kan i sin naturlyrik - fx i ”Danmark, nu blunder den lyse nat” lovsynge den levende natur på en måde, vi alle genkender. Men kan vi også i os selv finde den ærefrygt for naturen, som kommer til udtryk i hans udsagn om, at de forskellige kræfter i naturen er "en levende guddommelig kraft"? Vi synger en række af hans sange - og Mogens Pahuus ser nærmere på hele hans syn på naturen og den menneskelige natur. Thøger Larsen levede det meste af sit liv i Lemvig. Hans hovedindsats var som lyriker. Han var også amatørastronom og oversætter af oldgræsk og oldislandsk poesi samt Omar Khajjam’s Rubaiyat.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20

 

Torsdag 22. marts kl. 19.00

Naturen som miljøforvalter - Rodzoneteknik

►►►

Med rodzone metoden opbygger man et mikrobiologisk jordfilter, der kan nedbryde spildevand, olie og binde tungmetaller ind som krystaller. Ved at anvende naturmetoder fremkommer der overraskende klimastabiliserende miljøeffekter. Jørgen Løgstrup, der har introduceret Rodzonemetoden internationalt og bidraget til etablering af nogle tusind anlæg i over 30 lande, vil fortælle om naturmetoder på baggrund af gennemførte projekter siden 1980. Rodzone teknikken anvendes både til spildevandsrensning, slambehandling og luftrensning. Foredraget bliver illustreret med eksempler fra forskellige verdensdele.

 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

Torsdag 5. april kl. 19.00

 De store Amerikanske Big bands

►►►

Hvis Dinosaurerne betragtes som tidlige modeller og prototyper i dyrelivet, så er der sket en hel del de sidste millioner år. Udviklingen fra Swingtidens Amerikanske Big Bands, frem til et af Europas bedste, DR Big band, er nok knap så markant, men denne aften, er der mulighed for at nyde lyden af lakpladeudgaver af Count Basie's gode arrangementer og solister. Glæd Jer til Benny Goodmans orkester i topform, vor egen Kai Evans and his swinging 16 og Duke Ellington's forskellige bands. Der kan forekomme mindre bands, men det afslører Kai Bylling ved dagens genhør med BOGBY9520's samling af jazzplader på 78'ere.

 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

Torsdag den 19. april kl. 19.00

Johannes V. Jensen – liv og forfatterskab

►►►

 Hans Støttrup Jensen, formand for Johannes V. Jensen Museet i Farsø, fortæller om Johannes V. jensens liv og forfatterskab: om hans opvækst i en usædvanlig dyrlægefamilie i Farsø og hans konfliktfyldte forhold til søsteren Thit, om hans forfatterskab og andre kunstneriske udfoldelser. Bag Johannes V. Jensens tilknappede og arrogante facade gemte der sig nemlig en personlighed med et bredt repertoire af talenter, en multikunstner, der ikke alene var en gudbenådet skribent, men også en habil kunstmaler og en fremragende kunsthåndværker og skulptør. Foredraget suppleres med oplæsninger fra forfatterskabet ved Lise Dolleris.

Der servereskaffe og hjemmebag til 20 kr.

 

 

Torsdag 3. maj kl. 19.00

Novellen som udtryksform - lokale stemmer fra BOGBY9520s Forfatterværksted

►►►

Tre forfattere fra BOGBY9520s Forfatterværksted, Charlotte Meng, Mette Gregersen og Sandra Kirk O’Brien, læser op fra nyskrevne noveller og fortælle om det at skrive. Hvor kommer idéerne fra og hvad er det for emner, som de hver især beskæftiger sig med? Forfatterne interviewes af bibliotekar Poul Flou Pedersen, Rebild Bibliotekerne.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

 

Torsdag 31. maj kl. 19.00

Byvandring i Stationsbyen Skørping

►►►

Med Johan Rafaelsen, leder af Skørping Lokalhistorisk Arkiv, som guide skal vi på opdagelse i Stationsbyen Skørpings spændende fortid. På byvandringen skal vi høre nærmere om byens tilblivelse i forbindelse med jernbanens anlæggelse i 1869. Turen går bl.a. op gennem hovedgaden Jyllandsgade, hvor vi skal se nærmere på stationsbyens huse og de spor, der endnu trods ombygninger og moderniseringer vidner om tidligere tiders anvendelse. Det var dengang, hvor der var butikker eller mindre virksomheder i stort set alle husene. Endnu er der navne og spor, som fortæller om mølledrift, mejeri, elektricitetsværk og markedsplads. Turen begynder i Bogby-Butikken, hvor vi også slutter med kaffe, hjemmebag og mulighed for at stille spørgsmål og komme med egne historier om stationsbyens udvikling.

 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

 

Vidste du, at

BOGBY9520 er blevet dobbelt så stor! Det tidligere Brøndum Antikvariat er nu en del af BOGBY9520. Ta’ en tur til Store Brøndum og gå på opdagelse blandt de ca. 80.000 bøger, der sælges til yderst attraktive Bogby-priser. Her holder vi åben hver torsdag kl. 14-17 eller efter aftale.      

 

Bogby-Butikken på Jyllandsgade 11 i Skørping holder åben:

 

Torsdag og fredag kl. 14-17

Lørdag og søndag kl. 10-13

Webshop fra e-hjemmeside.dk