Velkommen til BOGBY9520

 

 

BOGBY9520

Arrangementer i Bogby-Butikken Efteråret 2018

Tegn et medlemskab af BOGBY9520 og få ”Gåseøjne på omgang” – værdi kr. 100

Velkommen til efterårets program hos BOGBY9520. Som sædvanlig er der gratis adgang til næsten alle arrangementer, men vi håber at mange vil støtte op omkring BOGBY9520 ved at tegne et medlemskab til kr. 100. Du får et medlemskort og som nyt medlem også bogen ”Gåseøjne på omgang” fra BOGBY9520s Forfatterværksted.

På gensyn i BOGBY9520.

Torsdag 6. september kl. 19

►►►Dengang på Skørping Sanatorium

I udkanten af stationsbyen Skørping, godt gemt mellem store gamle bøgetræer, ligger Skørping Tuberkulosesanatorium. Et prægtigt bygningsværk, der stod færdigt i 1906. Der knytter sig mange sjove og spændende historier til stedet, der i mange år var en af egnens store arbejdspladser. Lise Rasmussen, der er opvokset på sanatoriet, hvor moren var sygeplejerske og faren maskinmester, tager os med på en hyggelig vandring tilbage i tiden. Mødested: Ved Ugleporten over for Skørping Skole.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20 i den gamle liggehal, hvor patienterne, som den del af behandlingen, skulle ligge i timevis i den friske og helbredende skovluft.

Torsdag 20. september kl. 19
►►►Herman Bang Forfatternes forfatter og Stationsbyen Skørping
En af landets meget kendte forfattere Herman Bang har tilknytning til Skørping, hvor han boede på enkeskovriderinde fru Lunds sommerpensionat og lod sig inspirere til novellen Ved Vejen. Det vil vi gerne markere yderligere ved at stifte et egentligt litteraturselskab, der sætter fokus på Herman Bangs forfatterskab og tilknytningen til Nordjylland. Denne aften stifter vi et Herman Bang Selskab og Peter Michael Lauritzen, der er klummeskribent i Nordjyske og lektor på Frederikshavn Gymnasium, fortæller om Herman Bang under overskriften ”Forfatternes forfatter”.

Herman Bang (1857-1912) er en af Det moderne Gennembruds store forfattere, der stadig bliver læst vidt og bredt og også er en forfatternes inspirationskilde. Foredraget vil tegne store linjer gennem hans biografi og forfatterskab og inddrage hans nordjyske referencer. Bang er den mest moderne forfatter fra sin tid, fordi han udviklede en artistisk fortællemåde, der forenede fordybelse i individet med et stort panorama over det danske samfund og dets historie i tiden fra før 1864 – ”Saarfeberen fra Dybbøl” – frem til tiden efter århundredeskiftet og et nyt Danmark.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag.

Lørdag 22. og søndag 23. september kl. 10-15
►►►Skørping går lop-amok
Ryd op i skuffer, skabe, skure og på loftet for at gå lop-amok i hele Skørping weekenden den 22.-23. september begge dage kl. 10-15.

Vi har alle en masse ting stående, som vi ikke bruger, men som andre måske kan få glæde af og så kan der endda tjenes lidt på det, der bare står og fylder. Gå derfor allerede nu i gang med at rydde ud, så du har parat til ”Skørping går lop-amok”.

Idéen er at du i din egen carport, garage, pavillon eller lignende laver dit eget loppemarked. Du kan også gå sammen med naboen, genboen eller hele vejen. I weekenden den 22.-23. september afholder vi så et stort Skørping-loppemarked, hvor man kan gå fra hus til hus og fra gade til gade for at gøre en god handel. Ud over de gode loppefund er det også en god måde at komme til at lære byen bedre at kende og ikke mindst de mennesker, som vi bor hæk om hæk med. Få ryddet op og få samtidig en masse nye oplevelser. Sæt flag ved din indkørsel og gør det også meget gerne til to hyggelige dage ved at have kaffe på kanden og måske lidt hjemmebag.

Tilmelding foregår i Bogby-Butikken, Jyllandsgade 11

Vi håber at rigtig mange er med på idéen, så vi måske kan gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed. Initiativtager til Skørping går lop-amok er BOGBY9520, Jyllandsgade 11, hvor du også skal tilmelde dig og det er ganske nemt. Du skal blot udfylde en seddel med navn, adresse samt nogle få ord om det du har til

salg på din adresse. I BOGBY9520 plotter vi de mange adresser ind på et bykort, så man kan se, hvor i Skørping man har valgt at gå lop-amok. Det koster kr. 25 at være med. Pengene går bl.a. til at lave et bykort med ”lop-amok-adresser”, der udleveres i Bogby-Butikken. Læs mere på www.bogby9520.dk.
Sidste frist for tilmelding er søndag den 16. september.

Ta’ nu fat, få ryddet op og få jer tilmeldt til Skørping går lop-amok!

Torsdag 27. september kl. 19
►►►Fuglene i Rold Skov - status og fremtid
Gennem 10 år har en gruppe frivillige fuglekiggere i Rold Skov-gruppen fulgt fuglelivet i Rold Skov. I dette foredrag kan du høre mere om nogle af de mere spændende arter og den udvikling, fuglelivet i skoven har gennemgået. Og du kan også høre om en spændende vision for en vildere og mere naturlig skov, hvor naturens kræfter slippes løs, til gavn for både fugle og mennesker. Oplægsholder er biolog Anders Horsten, Rebild, medlem af Rold Skov-gruppen.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 4. oktober kl. 19
►►►Sprogofficer i Irak Anne Åbom Dahl står for kontakten
Anne Åbom Dahl er sprogofficer i arabisk og har været udsendt med Forsvaret til Irak (i sammenlagt et år) i perioden 2003-2018. Med udgangspunkt i erfaringer fra udsendelserne fortæller Anne om udviklingen i Irak i den pågældende periode. Ud over arbejdet som reserveofficer arbejder Anne som tolk, oversætter og kulturrådgiver og har for nylig udgivet bogen Kontaktfærdigheder på Forsvarsakademiet.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Mandag 8. oktober kl. 19 ►►►Forfatteraften med Mich Vraa

Tag med Mich Vraa tilbage til det herrens år 1787 og få indblik i en slavehandel, de færreste kan forestille sig, at danskerne har været en del af. I romanen “Haabet” tager Mich Vraa sine læsere med tilbage til en grum og ofte glemt beretning i vores lands historie. Fra dengang, hvor Danmark skabte sig en ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Frem i lyset kommer dermed en af de mørkeste tider i Danmarks historie. Det er et tankevækkende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål.

Bemærk sted: KulturStationen. Pris kr. 50 (Billetter skal købes på Himmerlandsbilletten.dk). Arrangør: Rebild Bibliotekerne og BOGBY9520

Torsdag 11. oktober kl. 19
►►►De kan noget med ord en aften med BOGBY9520s Forfatterværksted
Det er snart 4 år siden vi etablerede BOGBY9520s Forfatterværksted for at skabe ”et rum”, hvor folk med lyst til at skrive kunne mødes for at sparre med hinanden. Det er til dato blevet til to fælles bogudgivelser og flere af de involverede forfattere arbejder i øjeblikket med egne udgivelser. Denne aften er der mulighed for at møde forfatterne og høre mere om hvad de hver især arbejder med. Går du også selv med en forfatter i maven er du meget velkommen til at møde op og tage del i vores skrivefællesskab, hvor vi mødes med jævne mellemrum til oplæsnings- og skriveaftener samt workshops.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 18. oktober kl. 14-17
►►►Eventyrværksted i efterårsferien
Igen i år står torsdag i efterårsferien i børnenes tegn. Her er børn sammen med deres forældre eller bedsteforældre velkomne i Bogby-Butikken, hvor der er oplæsning, fremstilling af bogmærker og huskedyr foldet af gamle bøger. Der er quizzer og spil for store og små. Og så er der selvfølgelig mulighed for at læse, mens man nyder saft og kage. En eftermiddag med tid til både hygge og fordybelse.

Til de voksne serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20. Til børnene er der gratis tryllesaft og kage.

Torsdag 25. oktober kl. 19
►►►Den ”Geriatriske Discjockey” spiller sine favoritter fra BOGBY9520s jazzsamling

Her til den mørke årstid, har jeres ”Geriatriske Discjockey” (Kai Bylling) valgt sine absolutte favoritter blandt de 6000 jazzplader i BOGBY9520s spændende samling. Denne, højst subjektive tilgang til de gamle 78’ere

indbefatter ikke systematik eller særlige temaer men fordrer en forklaring og begrundelse for hver plade. Det kan dog afsløres at bl.a. Mills Brothers, Sven Asmussen, Louis Armstrong, Lasse Gulin, Fats Waller samt andre gode musikere indgår i en hyggelig musikaften i Bogby-Butikken med dæmpet lys, stearinlys og den gode anekdote.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 1. november kl. 19 ►►►Juleklip i BOGBY9520

Bøger kan bruges til meget mere end at læse f.eks. til julepynt. I BOGBY9520 har vi sat os for at skabe spændende julepynt ud af gamle, gulnede bøger, magasiner og blade. Kreativ inspirator på de 3 ”juleklipaftener” er Benthe Handberg, der i løbet af det sidste år har sorteret bøger fra til formålet. En del af julepynten vil blive udstillet og solgt til fordel for BOGBY9520 på RebildPorten i forbindelse med det store julemarked i Rebild søndag den 2. december 2018. Kom og få inspiration til anderledes julepynt i BOGBY9520-design.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 8. november kl. 19
►►►Halfdan Rasmussen som vi måske ikke kender ham
Vi kender og elsker Halfdan Rasmussens børnerim og Tosseriermed hans vidunderlige humor. Men kender du også Halfdans socialrealistiske digte, hans indlæg til tidsskriftet ”Sex og Samfund”, hans dybsindige noveller og hans politiske sociale engagement i samtidens spørgsmål. Inge-Lise Bjørnvig reciterer digte fra hans alsidige repertoire og sætter dem ind i en biografisk sammenhæng, og sammen med guitaristen Niels Villadsen synger vi flere af hans kendte sange fra digtsamlingen ”Noget om”.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Torsdag 22. november kl. 19
►►►Overmod Løkken Sparekasses kollaps
Beretningen om overmod, uduelighed, uforsigtighed og mangel på anstændig omgang med betroede midler i den lille sparekasse, der ville være stor. Får man som almindelig dansker den støtte og hjælp, man har brug for, når man pludselig står og har mistet hele eller store dele af sin opsparing, fordi ens pengeinstitut er kollapset? Formand for Garantløkken og medforfatter til den nye bog ”Overmod – Løkken Sparekasses kollaps” Kristian Andersen besvarer spørgsmålet og fortæller den dramatiske historie om Løkkens Sparekasses krak og de mange garanter, der mistede alt.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Søndag 2. december kl. 10-15
►►►BOGBY9520 på Rebild Julemarked
Traditionen tro er der stort julemarked ved indgangen til Rebild Bakker 1. søndag i advent. Her kan du også møde BOGBY9520. Vi har lavet en spændende bod med et væld af gode julegaveidéer både krimier, skønlitteratur, lokalhistorie, kogebøger, børnebøger m.m. Kom og gør en god handel. Du kan også opleve BOGBY9520 i RebildPorten, hvor vi har pyntet et stort juletræ med pynt lavet af gamle bøger og magasiner. Den unikke julepynt sælges til fordel for Foreningen BOGBY9520s aktiviteter.

Torsdag 6. december kl. 19
►►►Det moderne Grønlands udfordringer set med danske øjne
Tidligere bankdirektør Peter Petersen har siden 1972 arbejdet inden for pengeinstitutsektoren. De sidste 26 år i henholdsvis Nuuk og St. Brøndum to tilsyneladende meget forskellige områder. Hovedvægten kommer til at ligge på Grønland, hvor han har fået et ganske godt kendskab til en stor del af landet. Han vil forsøge at beskrive det moderne Grønland, og de udfordringer det har og fortsat giver, når man i løbet af en meget kort periode går fra at leve i tørvehytter i en bygd til at bo i en moderne lejlighed på 3. sal i en by.

Der serveres kaffe/te og hjemmebag til kr. 20.

Søndag 9. december kl. 10-16
►►►BOGBY9520s Jule-Hygge-Stue
Som det efterhånden er blevet en tradition, slutter vi årets arrangementer med en hyggelig julestue i Bogby- Butikken, hvor der laves juleklip, læses julehistorier og spilles julemusik. Til dagen har vi også planlagt lege og konkurrencer med flotte præmier. Vi holder ekstra længe åben til kl. 16, så du har rig mulighed for at fordybe dig i vores store udvalg af bøger og finde de helt rigtige gave til dem du holder af. Der er naturligvis varm, velsmagende gløgg på komfuret og æbleskiver i ovnen.

Åbningstider:

Bogby-Butikken, Jyllandsgade 11, Skørping Torsdag og fredag kl. 14-17
Lørdag og søndag kl. 10-13

Bogby-Butikken, Askildrupvej 23, St. Brøndum Torsdag kl. 14-17 eller efter aftale på tlf. 98339559

Torsdag, den 31. maj var der byvandring i Skørping med Johan Rafaelsen som guide. Her øste Johan af sin store viden om stationsbyens historie og bygningerne op gennem hovedstrøget Jyllandsgade. De mere end 60 deltagere sluttede aftenturen med kaffe og hjemmebag, der blev serveret udendørs i det lune forårsvejr. Byvandringen var det sidste arrangement i forårets program, men allerede i begyndelsen af august er vi parat med nye, spændende arrangementer i Bogby-Butikken. Husk at vi holder åben hele sommeren: Torsdag/fredag kl. 14-17 og lørdag/søndag 10-13. Rigtig god sommer.         

Webshop fra e-hjemmeside.dk