Velkommen til BOGBY9520

 

 

 

BOGBY9520

Kommende Arrangementer i Bogby-Butikken

 

TORSDAG 13. FEBRUAR KL. 19.00

ANDEN VERDENSKRIG I BØRNEHØJDE

Olga Krogh oplevede anden verdenskrig og de allieredes bombardement på Wien på tætteste hold. I sit foredrag beretter Olga om, hvordan hun og hendes familie klarede sig gennem krigsårene og den kaotiske tid, der fulgte ved krigens afslutning. En meget personlig beretning.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

TORSDAG 27. FEBRUAR KL. 19.00

DE KALDER MIG REJSEDRONNINGEN

Med et glimt i øjet kalder kunderne hende for rejsedronningen, selv er hun vist mest tilfreds med titlen rejsearrangør eller blot Lillian, indehaver af Rejsen for dig, som hun selv betegner som Danmarks mindste rejsebureau. Lillian Jessen fra Ersted ved Gravlev fortæller om, hvordan man som 50-årig starter sit eget rejsebureau med fokus på små grupper. Rejser hvor ældre mennesker, der måske ikke er vant til at rejse, kan føle sig trygge. Foredraget handler også om egne rejseoplevelser, de forskellige rejsemål, mødet med spændende mennesker og de nye venskaber, der helt naturligt opstår, når man rejser sammen.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

TIRSDAG 10. MARTS KL. 19.00

FÆRØSK KUNST OG LITTERATUR: LUNE, POESI OG MAGI

V/ CAND.MAG. I LITTERATURHISTORIE ANNE VALBJØRN ODGAARD

Hvad kendetegner færøsk litteratur og kunst? Først en lang mundtlig fortælletradition og så opblomstringen af en moderne og stærk roman- og billedkunst op i 1900-tallet. Her dukker fætrene Jørgen-Frantz Jacobsen og William Heinesen op med kolossalt populære værker som Barbara (1939) og De fortabte Spillemænd (1950). Og færøske kunstnere maler ydre og indre landskaber, som forfatterne med én fod i traditionen og én i det moderne liv på Færøerne. Endelig slutter vi af med den moderne forfatter Jóanes Nielsen.

STED: Skørping Bibliotek, Sverriggårdsvej 4, Skørping

PRIS: Kr. 50

BILLETTER: himmerlandsbilletten.dk / Jørgen Gjedsted, Tlf.: 25708533

ARRANGØRER: Midthimmerlands Folkeuniversitet, BOGBY9520, Skørping Bibliotek og Ord i Nord

Arrangementet er en opfølgning på Ord i Nord, hvor Jòanes Nielsen deltager.

 

TORSDAG 19. MARTS KL. 19.00

GAMLE 78’ER V/ BOGBY9520s EGEN PERSONLIGE DISKJOCKEY KAI BYLLING

Når mine forældre holdt privatfester, var der dans til grammofonmusik på den høje hastighed, 78 omdrejninger pr. minut. Det betød, at der var danseanvisning på lakpladerne med næsten al rytmisk musik, mest foxtrot, slowfox, vals eller polka. I må forestille Jer fest i spisestuen i en propfyldt toværelses lejlighed på 2. sal, eller en restaurant med et 15-mandsorkester og et tæt pakket dansegulv, når jeg denne gang spiller plader med bl.a. Dizzie Gillespie, Fats Waller, Svend Asmussen, Leo Mathisen, Mills Brothers, Andrew Sisters og mange andre fra BOGBY9520s samling. Swingmusik er i virkeligheden fantastisk god brugsmusik, spillet så godt, at det også er værd at lytte til uden et forhåndenværende dansegulv.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

TORSDAG 26. MARTS KL. 19.00

NATUREN SOM MILJØFORVALTER V/JØRGEN LØGSTRUP

Foredraget tager sit udgangspunkt i hvordan naturen fungerer i sig selv, og hvordan vi gør brug af den. Vi bruger naturen til at producere fødevarer, energi, lægemidler og til pynt. Den er også producent af ilt med samtidig optagelse af kultveilte. Et bøgetræ med en kronediameter på 5 meter producerer den mængde ilt et menneske optager – der er balance mellem et løvtræ og en person. Dette er imidlertid kun en begrænset del af naturens funktioner. Vi henter en stor del af vores teknologier og kemiske reaktioner fra naturen, men vi gør det ved at isolere processen fra naturen, og derved bliver den enkelte proces ofte energikrævende og kan få negative bivirkninger. Det står i modsætning til funktioner i naturen der ofte har flere positive bieffekter. Foredragsholderen har igennem 35 år arbejdet med naturnære projekter i flere lande med såvel spildevandsrensning, naturlig rensning af jordforurening, omsætning af affald til biogødning, luftrensning med planter, naturlig køling og opvarmning af bygninger mm. Det vil blive illustreret med power point.

Foredraget er samtidig en del af Klima Rebild.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

Torsdag 2. april kl. 19.00

Mit liv i swingdøren v/ Peter Tage

►►►

Peter Tage fortæller om sit spændende liv i ”swingdøren”. Peter Tage er kendt som radiovært i Danmarks Radio for diverse jazzprogrammer, hvor det mest kendte er ”Hot og sweet”, som mange lyttede til hver lørdag ved frokosttid. Peter Tage har meget andet at fortælle, bl.a. har han som mangeårig oldermand i Christian Den Fjerdes Laug været med til at optage kendte fra ind- og udland i lauget, heriblandt flere af Kongefamiliens medlemmer. Han har også fået tid til at være aktiv i Dansk Røde Kors, hvor han sluttede karrieren som Vicepræsident. 

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20,-.

 

 

Torsdag 16. april kl. 19.00

 Astrid Lindgren – Denne dag, et liv. v/ Kirsten Dollerup.

►►►

Den svenske forfatter Astrid Lindgren (1907-2002) er kendt over hele verden for sine børnebøger om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Brødrene Løvehjerte og talrige andre. Den produktive forfatter nåede at skrive over 100 bøger og flere end 60 manuskripter til film og skuespil. Med udgangspunkt i Jens Andersens erindringsbog om Astrid Lindgren fortæller Kirsten Dollerup om hendes liv og forfatterskab. I ord og billeder kommer hun bag om forfatterskabets facade og skildrer hendes tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

 

Torsdag 23. april kl. 19.00

Et liv i Røde Kors’ tjeneste

►►►

Peter Schleicher har i 20 år været centerleder rundt om i Danmark for Dansk Røde Kors Asylafdeling. Side- løbende med det har han været udsendt af Røde Kors til forskellige brændpunkter i verden. Det er det han vil fortælle om. Bl.a. Zimbabwe, Mozambique, Haiti og Ebola udbruddet i Vestafrika. Han vil især tale om Ebola-truslen i Sydsudan, hvor han har været med til at opbygge Ebola-beredskabet på baggrund af erfaringer fra Vestafrika. Det er stadig meget aktuelt. Han vil desuden gerne diskutere kontanthjælp kontra fødevarehjælp, baseret på praktiske erfaringer fra Iraq i år.

Der serveres kaffe og hjemmebag til kr. 20.

 

 

 

 

 

 

Kom og gør et bogkup – hvor længe tør du vente?

 

BOGBY9520 rydder op i vores St. Brøndum-afdeling og holder hollandsk aktion i hele maj måned. Gå på jagt mellem 80.000 bøger og gør det helt store bogkup. Vi begynder den hollandske auktion torsdag 7. maj kl. 14.

 

Uge 19 – alle bøger sælges til enhedspris kr. 30

 

Uge 20 – alle bøger sælges til enhedspris kr. 20

 

Uge 21 – alle bøger sælges til enhedspris kr. 10

 

Uge 22 – alle bøger sælges til enhedspris kr. 5

 

 

Webshop fra e-hjemmeside.dk